Pleje af trægulve 

Er du i tvivl om monteringen eller pleje af dit nye trægulv fra Wiking Gulve, så er du altid velkommen til at kontakte os direkte.

Giv dit gulv ekstra levetid

 

Et Wiking Gulv skal holde til livet i hjemmet. Vi sætter en stor ære i, at gulvene kan være til fordel for alle i rummet, både børn, familie, kæledyr og venner. Det er ganske enkelt, at bevare det unikke udseende i rigtig mange år på dit Wiking Gulv, det kræver blot korrekt rengøring og pleje af trægulve. Og med korrekt vedligeholdelse forbliver gulvet flot, slidstærkt og smudsafvisende.

 

Vi anbefaler at man i sit indgangsparti med fordel placerer fodriste, der kan sikre, at Wiking trægulvene ikke modtager grus og småsten, som kan give ridser i overfladen. Ligeledes vil det altid være en fordel, at man placerer måtter i dit indgangsparti, som hindrer skidt og evt. fugt fra fodtøjet.

Filtbrikker er en god idé til alle møbler i huset, således at stole med hårde ender eller bordben i stål ikke giver ridser i overfladen.

 

Wiking Gulve er produceret i naturmaterialet ‘træ’. Det betyder også, at vores gulve er følsom over for fugt. Rengøringen skal derfor altid foregå med en opvredet klud/moppe. Der må på et Wiking Gulv ikke lægge store plamager af vand, og skal derfor tørres op med det samme, hvis uheldet er ude.

Hos Wiking Gulve samarbejder vi med Trip Trap og Ecoline, som vi også anbefaler bruges til at rengøre og pleje dit Wiking Gulv med. Brug derfor aldrig uegnede rengøringsmidler, da der kan have et højt indhold af sæbe eller kemikalier, som kan udtørre gulvet, give pletter eller misfarve overfladen.

Husk du altid kan få 10% på dine plejeprodukter ved at tilmelde dig vores kundeklub. Herefter får du tilsendt din egen rabatkode, der kan bruges når du handler på wikinggulve.dk

 

Wiking Gulve med Lak

 

Wiking Gulve anvender kun miljøvenlige produkter fra anerkendte leverandører. Lakerede gulve er efter en ganske ny proces med en grund-primer på det rå træ og efterfølgende hele 7 gange lak (8 hvis det er hvid matlak) – de sidste 2 lag er en mat meget slidstærk lak.

Flere af vores gulve leveres med overfladebehandling i lak, f.eks. vores ask gulv eller vores fyrtræsgulv. 

Efter lægning er plankegulvet klar til brug og skal ikke have plejeolie som olierede gulve. Efter behov kan man med fordel behandle med Trip Trap lakpleje, som giver lakken en slidstærk hinde og skjuler små ridser. Rengøres ved støvsugning og let vask i gulvsæbe uden hvidpigment.

 

Daglig rengøring
Et lak gulv er nemt at holde i hverdagen. I den daglige rengøring anvendes støvsuger, en blødere kost eller en gulvmoppe. Vi anbefaler at gulvet vaskes i laksæbe fra Trip

Trap. Det er vigtig at vaske med en hårdt opvredet moppe eller klud, og brug så lidt vand som muligt. Der må ikke efterlades blankt vand på gulvet.

 

Vedligeholdelse
Såfremt overfladen har fået små ridser, der ønskes en øget resistens eller ekstra beskyttelse mod slidtage, kan det anbefales at give gulvet en omgang med Trip Trap Vinyl- Laminat – og Lak pleje. Produktet opbygger ikke en tyk hinde på overfladen og kan derfor anvendes efter behov.

 

Fremtidig pleje
Vi anbefaler at gulvet plejes 1 gang årligt eller efter behov med lakpleje. Lakpleje styrker lakken, da den beskytter mod slidtage og småridser, og forlænger derved gulvest levetid.

Wiking Gulve med Olie

 

Med forskellige træsorter i flere forskellige bredder har du mulighed for at sætte dit eget præg på husets gulve. At vælge et olieret gulv betyder, at du fremhæver og bevarer træets glød og struktur. Olie er særligt flot som overfladebehandling til vores lærk trægulv. Olie beskytter træet indefra, og det er nemt at vedligeholde delarealer, da det kan behandles separat.

Vi anbefaler at der efterbehandles med Trip Trap Oliepleje, straks efter lægningen. Dette gælder f.eks. vores Pitch Pine Trægulv, som er særligt eksponeret for revnedannelse. Ved at efterbehandle styrkes overfladen, og den fremtidige vedligehold og rengøring gøres lettere.

 

Daglig rengøring
Rengøring af olierede gulve foretages med støvsugning og gulvvask med Trip Trap Natursæbe hvid eller natur, som er en fedt-holdig gulvsæbe, der kan tilføre gulvet et beskyttende fedtlag. Under den daglige rengøring må gulvet aldrig vaskes i sæbespåner eller andre rengørings midler, som kan tørre gulvet ud.

 

Vedligeholdelse
Ved ca. hvert 5. gulvvask kan man med fordel anvende Trip Trap Oliesæbe hvid eller natur, som vil forlænge intervallet inden behovet for næste oliepleje. Trip Trap Oliesæbe kombinerer effektiv rengøring med pleje af trægulve, idet gulvet ved behandlingen tilføres ekstra olie, som trænger ned i træet og danner en mat beskyttende film på trægulvets overflade. Oliesæben må ikke anvendes ved hver vask, da gulvet derved kan blive fedtet i overfladen.

Fremtidig pleje
Vi anbefaler at man plejer gulvet 1 gang årligt eller efter behov med oliepleje. Oliepleje styrker gulvet, da det beskytter mod slidtage og småridser, og forlænger derved gulvest levetid.

Wiking Gulve med hårdvoksolie

 

Vores voksbehandlede gulve er efter nedlægning klar til brug. Denne type af overflade er nem at vedligholde, og har sin fordel ved at overfladen både beskytter træet indefra og på overfladen. Vi har et udvalg af forskellige trægulv, der leveres efterbehandlet med hårdvoksolie, bl.a. varianter af vores Wiking Q-Plank Woodura og eg plankegulv.

Vi anbefaler med voksgulve altid, at der lægges en entrémåtte, som kan opsamle så meget smuds som muligt. Vi anbefaler at man i sit hjem med voksgulve bruger Ecoline produkter. Herved sikrer du, at gulvet bliver behandlet med det bedste pleje af trægulve.

 

Daglig rengøring
Overflader behandlet med hårdvoksolie er lette at rengøre. Løs snavs støvsuges eller tørmoppes regelmæssigt. Når det er nødvendigt, er det enkelt at vaske med godkendt rengøringsmiddel. Dosering 1-2 hættefulde sæbe til 5 liter lunkent vand. Ved mere snavsede gulve 1-2 hættefulde sæbe til 1 liter lunkent vand. Anvend en let fugtig moppe. Overfladen skal være tør efter 1-2 minutter.

 

Vedligeholdelse
Klar eller hvid vedligeholdelsesvoks anvendes efter vask og eller efter behov for let at opfriske hårdvoksoliens overflade. 2 teskefulde rækker til ca. 1 m², 0,5 liter til 35-50 m². Dunken rystes, og midlet påføres meget tyndt på den rene, tørre overflade med en mikrofibermoppe eller en fnugfri klud.

Svære pletter fra f.eks. skosåler er lette at fjerne med klar eller hvid vedligeholdelsesvoks. Dunken rystes og midlet lægges på med en hvid svamp eller en fnugfri klud.

Pletten gnubbes, og den opløste snavs tørres væk.

 

Fremtidig pleje
Vi anbefaler at gulvet plejes 1 gang årligt eller efter behov med Ecoline Pleje Olie. Pleje olien styrker gulvet, da det beskytter mod slidtage og småridser, og forlænger derved gulvest levetid.

Wiking Q-Stone Nadura

 

Q-stone er Wiking Gulves kollektion af Nadura® produkter, produceret på en licens af Välinge Innovation AB (samme licenshaver som vores Q-Loc superClick system).

Navnet ”Nadura” er en sammentrækning af ”Natural” og ”Durable” og den unikke teknologi er kort fortalt et ”træpulver” der presses ned i en HDF plade.

 

I sammenligning med laminatgulve har Q-stone produkterne ingen overlays og tynde papirlag der kompromitterer slidstyrken. Udseendet er rent og naturligt, mulighederne uendelige og slidstyrke og holdbarhed væsentligt bedre.

 

Daglig rengøring
Rengøring af vores Q-Stone Nadura gulve foretages med støvsugning og almen gulvvask. Ved hver anden vask, anbefales det at vaske gulvet i

rent lunken vand eller lunkent vand tilsat almindelig opvaskemiddel.

Q-Stone er nemt at holde hele året rundt. Q-Stone Nadura er et slidstærkt gulv, der egner sig til bl.a. bryggers, køkken, stue eller til erhvervsbygningen.

 

Vi arbejder for at kvalitetstræer
bliver til kvalitetsgulve

Vores kunder siger.. 

Hos Wiking Gulve er det vigtigt for os, at vores kunder er tilfredse med både deres nye trægulv, men også vores service. 

Høj kvalitet

God rådgivning

Levering til tiden

Nem montering