Wiking Gulves Miljøpolitik

Wiking Gulve ønsker at støtte fremtiden. Ansvarligt skovbrug og tilvækst i skovene er vigtig for os som virksomhed, når vi hver dag arbejder for at kvalitetstræer bliver til kvalitetsgulve.

Wiking Gulve er stolte af sin miljøpolitik, samt certificering og organisationer vi støtter.

FSC - Certificering 

Hos Wiking Gulve har vi specialiseret os i forarbejdning af en af verdens mest fantastiske naturlige ressourcer, nemlig træ.
Det betyder, at vi har en forpligtelse til og naturlig interesse i at beskytte og bevare de skove, som vi henter dit træ fra. Wiking Gulve har derfor udformet en miljøpolitik for at sikre kommende generationers adgang til det unikke materiale, som træ er.

 

Wiking Gulve støtter bæredygtig skovdrift.

Wiking Gulve overholder den til enhver tid gældende lovgivning i importør- og eksportørlandene.

Det er Wiking Gulves klare politik, at vi i vores indkøb sikrer os, at træet er fældet i henhold til det pågældende lands lovgivning.

Wiking Gulve køber eller importerer ikke træ og medvirker ikke til at købe eller importere træ, der er fældet ulovligt eller på anden måde omsat ulovligt, uanset oprindelsesland eller tredjeland.

 

Wiking Gulve vil til enhver tid undgå at handle med:

Tømmer fældet i strid med oprindelige folks rettigheder.
Tømmer fældet i skove hvor høje bevaringsværdier trues af forvaltningsaktiviteter.
Tømmer fældet i skove som bliver konverteret til plantage eller ikke-forstlig brug.
Tømmer fra skove med genetisk modificerede træer.

 

Wiking Gulve er FSC®  Certificeret, som er en sporbarhedscertificering, der arbejder på at sikre bæredygtig skovdrift i verden.

I forbindelse med denne certificering vil Wiking Gulve aktivt medvirke til at øge forbrugerens kendskab og forståelse for organisationen. Det er Wiking Gulves målsætning at øge omsætningen af certificerede varer væsentligt og med en klart formuleret miljøpolitik er det også vores målsætning at opfylde det omgivende samfunds krav om ressourcebeskyttelse og vores kunders efterspørgsel på bæredygtige produkter.

Derfor er vi også stolte af at kunne tilbyde dig et bredt udvalg af produkter med FSC - Certificering.

Da Wiking Gulve er et søsterselskab til PA Savværk er certificeringen lavet i samarbejde med PA Savværk. FSC certifikatet er derfor udstedt til PA Savværk. Du kan finde Wiking Gulves FSC certifikat her. 

 

 

Plant et træ

At plante træer er en god handling for både klima og miljø. Det er samtidig et godt symbol på en grøn fremtid for både mennesker og dyr.

For Wiking Gulve er det essentielt at være med i indsatsen om at skabe en fremtid, som er bæredygtig. Derfor har Wiking Gulve taget et aktivt valg om, at støtte en grøn og bæredygtig fremtid, dette sker blandt andet ved et samarbejde med organisationen 'Plant et træ', der arbejder for at bevare træernes vilkår og vækst. Gennem børns læring i institutionerne, arbejder organisationen for at øge kendskabet til træerne, bæredygtighed, samt at skabe en bredere forståelse for træernes vilkår og vækst.

 

 

Co2 Neutral Website 

Wiking Gulve vil gerne gøre en forskel for miljøet, det gøres blandet andet derfor også ved at vi deltager i ordningen for co2 neutrale hjemmesider. Wiking Gulve har bidraget med en co2 reducering svarende til, at Wiking Gulves hjemmeside er Co2 neutral.

Reduktionerne sker blandt andet ved at opstillingen af nye og vedvarende energikilder, deltagelse i kontrollerede co2 reducerede projekter, samt bidrag ril bevarelse af regnskov.

 

 

 

 

 

Referencer

Forhandlere

Forhandler Bygma
Forhandler Silvan
Forhandler Stark
Forhandler XL
Forhandler 10-4
Forhandler Davidsen
Forhandler Fog
Forhandler Garant
Forhandler Optimera