Rhombeparket - Et samarbejde med Whynature

 

 

I efteråret 2020 modtog Wiking Gulve en henvendelse fra designer Peter Mortensen og arkitekt Jeppe Ecklon omkring et helt nyt specielt design af trægulve.

Kontakten blev etablereret igennem medlemsskabet af The Upcycl – et forum der identificerer restmaterialer med et cirkulært potentiale til at indgå i andre produkter/designs.

Peter og Jeppes vision var, udover at skabe smukke løsninger, at designe, udvikle og markedsføre high-end og klima-responsive produkter netop for at imødekomme efterspørgslen efter bæredygtige produkter i en høj og ensartet kvalitet.

Ved det første møde på fabrikken i Roslev medbragte designerne tegninger til et trægulv i hidtil uset format i form af en rhombe. En rhombe er et parallelogram og er karakteriseret ved, at alle fire sider har samme længde, de to modstående længder er parallelle, og modstående vinkler er lige store.

I og med at Wiking Gulve er kendt for at producere og markedsføre brede og lange plankegulve, skulle dette nye design bundfælde sig og tænkes igennem i forhold til materialer og produktionsmetoder.

Der blev i første omgang skåret 30 brikker i egetræ, således det rent visuelle udtryk kunne betragtes, og dernæst blev der besluttet at igangsætte en mindre test-produktion, hvor de anvendte materialer i produktet kun skulle bestå af overskudstræ/restmaterialer i form af korte afkap fra længere lameller.

Rhombeparket havde dermed set dagens lys, og Peter og Jeppe har siden da stiftet Whynature til at markedsføre det forhåbentlige første produkt i en lang række af nye bæredygtige designs fra de to fremsynede herrer.

Rhombeparket er nu i fuld produktion hos Wiking Gulve og er en ny og elegant designklassiker i et markant anderledes format, samtidig med at eksisterende restmaterialer fra Wiking Gulve udnyttes og upcycles. Det betyder med andre ord, at Wiking Gulves sædvanlige kvalitetstræ udnyttes yderligere ved at give restmaterialet et nyt liv og dermed en del af klimaudfordringen.

Selv meget korte overskudsemner kan anvendes til Rhombeparket, hvilket ikke kun bidrager positivt til væsentlig højere udnyttelse af ressourcerne, men da produktionen finder sted helt tæt på den sædvanlige produktion af plankegulve, og ikke skal transporteres yderligere, reduceres klimaaftrykket betragteligt.

Rhombeparket, som markedsføres af Whynature, er fremstillet af dansk eg med kernetræ af fyr fra de Nordsvenske skove, naturligvis ved anvendelse af grøn strøm og indgår i Wiking Gulves Cradle-to-Cradle certificering.

Produktet adskiller sig tydeligt fra andre rektangulære trægulve, og den specielle geometri i Rhombeparket udnytter til fulde forskelligheden i bredde i forhold til længde, hvilket udtrykker en særdeles anderledes visuel effekt, der varierer med dagslyset, skygger og årstiden.

Rhombeparket er 3-lags opbygget ligesom Wiking Gulves øvrige produkter, hvilket sikrer yderligere formstabilitet, og kan lægges svømmende eller fuldlimet til undergulv.

Køb dit nye Wiking Gulv herSe flere referencer

Montering & Pleje af trægulve

Hvordan skal mit nye Wiking Gulv plejes?

Et Wiking Gulv skal vedligeholdes med pleje – se vores anbefalinger her

Vi arbejder for at kvalitetstræer
bliver til kvalitetsgulve