Parketgulv

Et parketgulv er flere træstave samlet i to rækker, og dermed sat sammen til et bræt. Hos Wiking Gulve kan du få parketstave i både eg og ask. Et Wiking Parketgulv understreger de nuanceforskelle i træet, og giver gulvet et flot liv. Både Eg og Ask er meget velegnet til gulve, og slidstærke.

 

 

 

 

Læs mere

Wiking Gulve leverer et stort udvalg af parketgulve i flere forskellige træsorter 

Parketgulve er et populært valg af trægulv, blandt andet fordi det er en praktisk løsning og fordi du har mulighed for at invitere naturen indenfor til en overkommelig pris. Et parketgulv er flere træstave samlet i to rækker, og dermed sat sammen til et bræt. Hos Wiking Gulve kan du få parketstave i både eg og ask. Et Wiking Parketgulv understreger de nuanceforskelle i træet, og giver gulvet et flot liv. Både Eg og Ask er meget velegnet til gulve, og slidstærke. Se alle vores produktkategorier indenfor parketgulve, der fås i forskellige sorter og gløde, så du kan finde det trægulv, der passer til din unikke stil. 

Hold øje på siden, da vi løbende vil opdatere med nye billeder af alle vores trægulve.

Hvad er et parketgulv?

Parketgulvet består af en overflade af flere end ét stykke træ, oftest tre stykker. Derfor kalder man det også 2- eller 3-stavs parket. Det betyder at ikke to brædder er ens. Derfor kan du også med et parketgulv få et mere levende og karakterfuldt udtryk end for eksempel plankegulvet kan give. Af parketgulve, er træsorterne eg og ask de mest populære. Du kan læse mere om deres egenskaber og særlige karakteristika herunder. 

Wiking Fyr Trægulv
Eg Atlantic
Ask Asgård
Wiking Douglas

Parketgulv i ask

Et Ask parketgulv har et elegant lyst udseende kombineret med karakteristiske mørke åreaftegninger. Askparket er et meget eftertragtet parketgulv, og du vil med tiden få et varmt og gyldent udtryk. 3-stavs lamelparket i Ask, giver et lyst og behageligt udseende. Knaster og brunkerne forekommer og træets årringe danner et smukt, naturligt og uregelmæssigt mønster med et naturligt farvespil. Gulvet er behandlet med hvid matlak for et lyst, klassisk og nordisk udseende. Den danske ask, som vi anvender til parketgulv, bliver under gunstige betingelser nemt et op til 40 meter højt træ, med en høj og rank stamme. Derfor kan en stor del af den danske værdifulde ask anvendes til eksempelvis parketgulve og også til møbler.

Parketgulv i eg

Wiking egetræ har en varm og gylden glød med en spændende årestruktur. Et 3-stavs lamelparket i eg, giver et klassisk og tidløst udseende i et hvert hjem. I vores Wiking lamelparket forekommer et naturligt og varieret farvespil fra de enkelte lameller og gulvet fremstår lyst og venligt med overfladebehandlingen i hvid matlak. Med en overfladebehandling, hvor du vælger hvid matlak, vil dit hjem fremstå lyst, klassisk og nordisk. De danske egetræer der er brugt til Wikings parketgulve, er af meget speciel kvalitet, og uden sammenligning med andre producenter. Opvæksten i det danske klima giver nemlig en stærkere stamme med det karakteristiske og markante spil i knaster og årer.

Ludbehandling af parketgulv?

Som udgangspunkt kan du godt ludbehandle dit parketgulv, hvis det er af massivt træ, da du skal slibe gulvet ned inden det behandles. Det anbefales dog ikke at man ludbehandler trægulv i eg, da det kan misfarve. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal pleje og vedligeholde dit parketgulv, så tøv ikke med at spørge os eller læs mere her

Parketgulve i bæredygtigt træ

Wiking Gulve A/S har tradition for godt træ. Med respekt for naturen håndplukker vi de bedste stammer fra bæredygtige skove i Danmark og Nordeuropa. Vi støtter op om ansvarligt og bæredygtigt skovbrug og drift, samt tilvækst i skovene. 

Paketgulv i Ask - Eg - Fyr - Douglas - Bøg - Lærk

 

 

 

Følg med i vores inspirations gallerier. Her vil løbende blive opdateret med billeder af alle vores trægulve.

 

Se inspirationsgalleri

Wiking Gulve A/S leverer de flotteste Parketgulve i flere forskellige træsorter

Et Ask parketgulv har det elegante lyse udseende kombineret med den karakteristiske mørke åreaftegninger.

Ask parket er et meget eftertragtet parketgulv, og vil med tiden få et varmt og gyldent udtryk.

3-stavs lamelparket i Ask, giver et lyst og behageligt udseende.

Knaster og brunkerne forekommer og træets årringe danner et smukt, naturligt og uregelmæssigt mønster med et naturligt farvespil.

Gulvet er behandlet med hvid matlak for et lyst, klassisk og nordisk udseende.

Den danske ask, som vi anvender til parketgulv, bliver under gunstige betingelser nemt op til 40 m højt træ, med en høj og rank stamme.

Derfor kan en stor del af den danske værdifulde ask anvendes til eksempelvis parketgulve og også til møbler.

Se alle vores produktkategorier indenfor parketgulve.

Vi vil løbende opdatere med nye billeder af alle vores trægulve.

 

Wiking egetræ har en varm og gylden glød med en spændende årestruktur. 3-stavs lamelparket i Eg, giver et klassisk og tidløst udseende i et hvert hjem.

I vores Wiking lamelparket forekommer et naturligt og varieret farvespil fra de enkelte lameller og gulvet fremstår lyst og venligt med overfladebehandlingen i hvid matlak.

Med en overfladebehandling, hvor du vælger hvid matlak, vil dit hjem fremstå lyst, klassisk og nordisk.

De danske egetræer der er brugt til Wikings parketgulve, er af meget speciel kvalitet, og uden sammenligning med andre producenter.

Opvæksten i det danske klima giver nemlig en stærkere stamme med det karakteristiske og markante spil i knaster og årer.

Wiking Gulve A/S har tradition for godt træ. Med respekt for naturen håndplukker vi de bedste stammer fra bæredygtige skove.

 

 

Se en masse referencer fra Wiking Gulve A/S

Se et udpluk af vores referencer for gulve i Douglas og andre typer trægulve fra Wiking Gulve A/S

Wiking Douglas
Wiking Douglas
Wiking Douglas
Wiking Douglas

Montering & Pleje af trægulve

Hvordan skal mit nye Wiking Gulv plejes?

Et Wiking Gulv skal vedligeholdes med pleje – se vores anbefalinger her

Tips og råd til pleje

Et Wiking Gulv skal holde til livet i hjemmet. Vi sætter en stor ære i at gulvene kan være til fordel for alle i rummet, både børn, familie, kæledyr og venner. Det er ganske enkelt at bevarer det unikke udseende i rigtig mange år på dit Wiking Gulv, det kræver blot korrekt rengøring og pleje. Og med korrekt vedligeholdelse forbliver gulvet flot, slidstærkt og smudsafvisende.

Indgangspartiet

Vi anbefaler at man i sit indgangsparti med fordel placerer fodriste, der kan sikre, at Wiking trægulvene ikke modtager grus og småsten, som kan give ridser i overfladen.

Naturmateriale

Wiking Gulve er produceret i naturmaterialet ’træ’. Det betyder også at vores gulve er følsom over for fugt. Rengøringen skal derfor altid foregå med en opvredet klud/moppe.

Rengøring

Hos Wiking Gulve samarbejder vi med Trip Trap og Ecoline, som vi også anbefaler bruges til at rengøre og pleje dit Wiking Gulv med. Brug derfor aldrig uegnede rengøringsmidler.

Sæbespåner og trægulv

Brug aldrig sæbespåner til dit gulv. Vi anbefaler at der ikke bruges sæbespåner til rengøring af dit trægulv uanset overfladebehandling

R

Korrekt mængde sæbe

Oplever du fodspor efter rengøring af dit trægulv. Vil det ofte være fordi sæben er overdoseret. Trip Trap produkterne er nøje sammensat.

Vi anbefaler

Brug altid to spande når du vasker gulv. En spand med rent vand og en spand med dit plejemiddel. Spanden med rent vand bruges således til at skylle kluden eller moppen op i.

Vi arbejder for at kvalitetstræer
bliver til kvalitetsgulve