Parketgulv

Wiking Gulve leverer et stort udvalg af parketgulve i flere forskellige træsorter 

Parketgulve er et populært valg af trægulv, blandt andet fordi det er en praktisk løsning og fordi du har mulighed for at invitere naturen indenfor til en overkommelig pris.

Se alle vores produktkategorier indenfor parketgulve, der fås i forskellige sorter og gløde, så du kan finde det trægulv, der passer til din unikke stil. 

Hold øje på siden, da vi løbende vil opdatere med nye billeder af alle vores trægulve.

Hvad er et parketgulv?

Parketgulvet består af en overflade af flere end ét stykke træ, oftest tre stykker. Derfor kalder man det også 2- eller 3-stavs parket. Det betyder at ikke to brædder er ens. Derfor kan du også med et parketgulv få et mere levende og karakterfuldt udtryk end for eksempel plankegulvet kan give. 

Af parketgulve, er træsorterne eg og ask de mest populære. Du kan læse mere om deres egenskaber og særlige karakteristika herunder. 

Parketgulv i ask

Et Ask parketgulv har et elegant lyst udseende kombineret med karakteristiske mørke åreaftegninger. Askparket er et meget eftertragtet parketgulv, og du vil med tiden få et varmt og gyldent udtryk. 

3-stavs lamelparket i Ask, giver et lyst og behageligt udseende. Knaster og brunkerne forekommer og træets årringe danner et smukt, naturligt og uregelmæssigt mønster med et naturligt farvespil. Gulvet er behandlet med hvid matlak for et lyst, klassisk og nordisk udseende.

Den danske ask, som vi anvender til parketgulv, bliver under gunstige betingelser nemt et op til 40 meter højt træ, med en høj og rank stamme. Derfor kan en stor del af den danske værdifulde ask anvendes til eksempelvis parketgulve og også til møbler.

Parketgulv i eg

Wiking egetræ har en varm og gylden glød med en spændende årestruktur. Et 3-stavs lamelparket i eg, giver et klassisk og tidløst udseende i et hvert hjem.

I vores Wiking lamelparket forekommer et naturligt og varieret farvespil fra de enkelte lameller og gulvet fremstår lyst og venligt med overfladebehandlingen i hvid matlak.

Med en overfladebehandling, hvor du vælger hvid matlak, vil dit hjem fremstå lyst, klassisk og nordisk.


De danske egetræer der er brugt til Wikings parketgulve, er af meget speciel kvalitet, og uden sammenligning med andre producenter. Opvæksten i det danske klima giver nemlig en stærkere stamme med det karakteristiske og markante spil i knaster og årer.

Ludbehandling af parketgulv?

Som udgangspunkt kan du godt ludbehandle dit parketgulv, hvis det er af massivt træ, da du skal slibe gulvet ned inden det behandles. Det anbefales dog ikke at man ludbehandler trægulv i eg, da det kan misfarve. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal pleje og vedligeholde dit parketgulv, så tøv ikke med at spørge os eller læs mere her

Parketgulve i bæredygtigt træ

 

Wiking Gulve A/S har tradition for godt træ. Med respekt for naturen håndplukker vi de bedste stammer fra bæredygtige skove i Danmark og Nordeuropa. Vi støtter op om ansvarligt og bæredygtigt skovbrug og drift, samt tilvækst i skovene.