Wiking Gulve

Vi åbner fabrikken og fejrer 25 år

med danske Wiking Gulve

 

I 1997 begyndte Wiking Gulve at producere lamelopbyggede plankegulve i Roslev ved Skive. Det var ellers dengang, danske virksomheder i hobetal flyttede deres produktion ud af landet.

De to brødre Hans Peter og Anders Korsgaard, der stiftede Wiking Gulve, ville noget andet. De ville producere gulve af nordisk træ her i Danmark, hvor de kunne tiltrække de dygtigste håndværkere og kontrollere en ansvarlig produktion af smukke og langtidsholdbare gulve med omtanke for miljøet.

Sådan er det stadig, selvom Wiking Gulve har skiftet ejerskab et par gange. Nu er det ejertrioen John Bojesen, Kim Axelsen og Henrik Nielsen, der kan markere virksomhedens 25-års jubilæum. De to førstnævnte har desuden 10-års jubilæum som ejere i år.

”Vi opererer tæt på markedet og minimerer dermed både tidsforbrug og omkostninger til transport. Vi tror på, at det er det mest fornuftige. Med Coronakrisen og krigen i Ukraine har vi set, at det også var fornuftigt i forhold til at have sikre forsyninger,” siger Kim Axelsen.

 

 

Godt for forretningen

Det fungerer også som en god forretningsstrategi. Virksomheden beskæftiger 30 medarbejdere, og bruttoresultatet har de seneste år ligget støt på godt 15 millioner kroner og et endeligt resultat på 2,5 millioner kroner.

”Hver dag gør vi, hvad vi kan, for at være relevante på det danske marked med nye træsorter, dimensioner og overflader. Vi klarer os godt trods hård konkurrence fra importerede gulve. Nogle har kaldt os humlebier, fordi vi faktisk kunne flyve. Vi synes bare, vi har bevaret jordforbindelsen,” siger administrerende direktør og medindehaver Henrik Nielsen.

Arbejder med bæredygtighed 360 grader rundt

Bæredygtighed er også blevet et konkurrenceparameter de seneste år, og det er noget, ejerne investerer i. Wiking Gulves produkter blev for eksempel Cradle to Cradle Certified® på bronzeniveau i 2020. Det betyder, at produkt og processer lever op til skrappe kriterier indenfor sundhed, miljø, cirkulær økonomi, klima og social retfærdighed. Fabrikken bruger for eksempel udelukkende vedvarende energi, og træet kommer fra ansvarlige, FSC certificerede danske og nordeuropæiske skove.

”Ordningen forpligter os til løbende at gøre vores aftryk på verden mere og mere bæredygtigt 360 grader rundt om virksomheden. Det skal vi dokumentere med en recertificering hvert andet år. Vi udvikler blandt andet udvikler nye og sundere overfladebehandlinger og arbejder på at genanvende spildevandet fra vores lim-anlæg og udnytte rester fra produktionen,” forklarer John Bojesen, der håber på at avancere til sølvniveau ved næste recertificering.

”Det vi gør, gør vi ordentligt. Det var virksomhedens filosofi for 25 år siden. Det er det i dag, og det er også den filosofi, vi tager med ind i de næste 25 år,” understreger John Bojesen.

Wiking Gulve markerer jubilæet med åben fabrik for kunder og leverandører i Roslev fredag den 17. juni 2022.

 

FAKTA:

  • 1997: Brødrene Hans Peter og Anders Korsgaard stifter Wiking Gulve.
  • 2005: Dania Capital overtager Wiking Gulve.
  • 2012: John Bojesen og Kim Axelsen køber Wiking Gulve.
  • 2019: Henrik Nielsen kommer ind som partner.
Rhombeparket
Ask Country
Wiking Nordlys Nat

Vores produkter

Af de bedste stammer skaber vi bæredygtige gulve der
har gavn og glæde i mange år. Se vores udvalg her.

Ask Plankegulv

Ask Plankegulve

Eg Sildeben

Eg Sildeben

Eg plankegulve

Eg Plankegulve 

Fyr plankegulve

Fyr Plankegulve