Vi anbefaler altid inden monteringen af trægulv

Vores trægulve er sorteret og produceret efter bedste danske traditioner. Ved plankevarer anvendes udelukkende danske/nordiske råvarer.

Det er naturmaterialer, og ikke 2 planker er ens, hvorfor variation i farve og struktur skal påregnes. Vælg det produkt, der sorteringsmæssigt bedst opfylder dine krav og ønsker.
Du skal træffe dit valg inden håndværkerne monterer, og du skal godkende leverancen inden håndværkeren påbegynder montage.

Vær opmærksom på, at trægulve er produceret af naturmaterialer og derfor tilpasser sig forholdende på anvendelsesstedet.
Det danske klima varierer meget i løbet af året – Høj luftfugtighed om sommeren og lav luftfugtighed om vinteren.

Med et lamelopbygget gulv forhindres til en vis grad de dimensionsændringer, der naturligt er at finde i træet, på grund af den underliggende lags-opbygning, som gør den mere stabil. Svømmende gulve kan og skal kunne bevæge sig frit i forholdet til undergulvet.

Det betyder, at de mindre dimensionsændringer hovedsagligt ses som en ændring i afstanden mellem gulv og væg, som jo er dækket af en fodliste. De største skader der kan forekomme på et svømmende gulv er som regel i forbindelse med ekstremt lav luftfugtighed, og for høje temperaturer på gulvvarmen.

Dette vil udtørre plankerne, hvorfor der er høj risiko for, at der kan opstå skader i træet som f.eks revnedannelser og tværkrumme planker, også kaldet vaskebræt. Opstår der vaskebræt (er plankerne krumme ved at de bliver højere ved samlingerne og lavere på midten), kan det tyde på, at luftfugtigheden i en længere periode har været for lav. I vinterperioden skal påregnes mindre svindrevner i og mellem plankerne.

(Store fugedannelser kan også skyldes mangelfuld limning ved montage). Gulvvarme vil være med til at udtørre trægulvet og har du brændeovn eller genvex anlæg forstærkes dette.

Trægulvet stiller krav om, at du i perioder med lav luftfugtighed kan være nødt til at tilføre rummet nogen fugt ved hjælp af en elektrisk luftbefugter.

For at trægulvet skal fungere optimalt bør luftfugtigheden ligge mellem 40 og 60 % RF. Vær opmærksom på, at det er dit ansvar, at disse forhold er til stede, og det betyder i praksis, at hvis gulvet udsættes for hård eller langvarig udtørring (30% rf. og derunder) er Wiking Gulve uden ansvar for eventuelle følgeskader.

Lægges dit Wiking gulv på varmefordelingsplader, skal gulvplankerne lægges på tværs af varmerør. Lægges plankerne på langs af varmerør, skal der anvendes en trykfordelingsplade under plankerne - eksempelvis en 12 mm gulvspån. Læs også vores guide om monteringstyper af trægulv

Inden Monteringen
Inden Monteringen

Vi står altid klar med rådgivning
wiking@wikinggulve.dk

Referencer