Wiking Bøg Ravnsborg v. Jim Lyngvild

 

Jim Lyngvild lægger, i sin nye designlinje med nordiske gudenavne, ud med modellen ”Ravnsborg” opkaldt efter designerens egen vikingeborg på Sydfyn.

Jeg ønskede at skabe noget, der havde dansk islæt, og lod mig direkte inspirere af vores nationalsang. I et af versene skriver Oehlenschläger, at vores yndige land står med Brede bøge, og hvad var derfor mere nærliggende end at tage udgangspunkt i dette hårde materiale, der er glimrende egnet til både naturlige gulve men også indfarvning. Jeg ønskede et gulv, der havde liv og glød, med masser af struktur, så man så træets ”Blodåre” og stod derfor selv ved saven, da bøgestammerne blev skåret op til planker. Her valgte jeg udelukkende kernetræet fra, som har et smukt og livligt spil og det er disse der i dag skaber gulvet i Ravnsborg. Af en hel stamme på ca. tre meter i omkreds, kan kun bruges en ganske lille mængde.

Det er altså en bekostelig affære at få et gulv med det helt rigtige look, men så får man også et unikt stykke kunst, som kun naturen, og flere hundrede års tålmodighed, kan skabe. Jeg ønskede dog også, at gulvet fik en dybere glød, så sammen med indfarvningseksperterne på Wiking Gulve, malede vi i flere dage, for at få det helt rigtige rustikke look, der lignede noget der havde ligget og lagret, glemt og gemt i mange mange år. Et Jim Lyngvild gulv fra Wiking Gulve er en gave. Fra norden, fra jorden og til dig.

 

For at opretholde det flotte look i plankegulvet, så anbefaler vi at du plejer dit gulv med vores følgeprodukter – find dem lige her.

 

 

Køb dit nye Wiking Gulv herSe flere referencer

Montering & Pleje af trægulve

Hvordan skal mit nye Wiking Gulv plejes?

Et Wiking Gulv skal vedligeholdes med pleje – se vores anbefalinger her

Vi arbejder for at kvalitetstræer
bliver til kvalitetsgulve