Wiking Ask Select – Chokladfabriken Stockholm

Chokladfabriken Stockholm

Den tidligere Chokoladefabrik i den centrale del af Stockholm består af  to bygninger, en ældre industridel fra 1920-tallet samt en nyere bygning fra 1970-tallet. Developer Oscar Properties har med stor passion udviklet, renoveret og forædlet bygningerne udfra deres respektive styrker. Facaderne og de eksteriører udtryk er forskellige, men interiøret forenes i lejlighederne i valg af materialer, planløsninger og detaljer. Wiking Gulve har til dette projekt leveret 6.000 m2 Ask Select.

Se flere referencer

Wiking Douglas v. Lene Beier

Wiking Douglas v. Lene Beier

For Anders og Lene Beier var bæredygtigheden det vigtigste parameter for valg af gulve til deres nye hus. Ikke bare på materialet, men også det faktum, at Wiking Gulve forarbejder og fremstiller i Danmark, hvorved unødig transport undgås. Anders og Lene har ofret lidt flere penge på at vælge “de rigtige” materialer fra starten, så det kan holde i mange år og det var derfor et vigtigt parameter, at gulvet var med 4 mm slidlag så det kan slibes nogle gange, når børnene en gang er blevet store og gulvet evt. skal "friskes op”.

Vi faldt for et Douglas plankegulv, fordi det er behageligt at gå på i bare tæer og fordi det falder perfekt i ét med den rå natur udenfor.

Douglasgran er et meget durbar og olieholdigt træ, oprindeligt afledt fra Nordvest-Amerika, men blev indført i dansk skovbrug i 1860'erne. Et Douglas plankegulv har en smuk, rødlig årlig tegning, der tydeligt fremstår som mange forbinder med et eksklusivt udseende.
Med en Douglas får du et elegant og lyst plankegulve, der giver rummoral.

I Danmark bliver Douglas op til en meter i diameter og 40 meter høj. Det er et holdbart træ med store dimensioner, der gør det velegnet til bl.a. brede plankegulve. Gulvet er udstyret med Q-LOC clik system som gør montering nem og hurtig.

Se flere referencer

Wiking Nordsvensk Fyr – Strandhotellet Blokhus

Wiking Nordsvensk Fyr v. Strandhotellet Blokhus

Tankerne om Strandhotellet opstod i 2014, og her 3 år senere åbner vi d. 1. juli 2017. Hotellet ejes af ægteparret Marie Louise og Steffen Ebdrup, som er bosat i Aarhus, men som har en stor kærlighed for Blokhus og Nordjylland. Med et ønske om at skabe et hotel med respekt for placeringen var der én mulighed, og det var at bygge et eksklusivt badehotel. Jørgen Ussing fra UBN-arkitekter har skabt en klassisk bygning, som smelter ind i Blokhus’ smukke arkitektur og natur. Bygningen har referencer tilbage til 1920’ernes og 1930’ernes danske badehoteller og rummer de faciliteter, som forventes af et eksklusivt hotel i 2017. Oprindeligt var Strandhotellet tegnet med 10 værelser, men behovet for flere værelser var der, og vi har udvidet til 38 dejlige dobbeltværelser og en lejlighed i den historiske Kancelligård. Vi ønsker, at Strandhotellet bliver en attraktiv destination for jer året rundt med restaurant, orangeri, kursuspavillon, wellness, fitness og lounge.
Vi har leveret knapt 1.000 m2 gulv til dette fantastiske projekt.

Se flere referencer

Wiking Eg Select Privat – Villa

Wiking Eg Select - Villa

For Thomas og Line var det vigtigt at få et gulv der matchede boligens øvrige interiør på farver og eksklusivitet. Valget faldt på en Wiking Eg Select, behandlet med hvid hårdvoksolie. Det lyse og stilrene gulv, giver en perfekt kontrast til boligens øvrige møbler, inventar samt farver på væggene. “Vi har været super tilfredse med den faglige rådgivning og hjælp som vi har fået af Wiking Gulve før,
under og efter processen med valg af gulvtype”, udtaler Thomas og Line.

Se flere referencer

Wiking Bøg Ravnsborg v. Jim Lyngvild

Wiking Bøg Ravnsborg v. Jim Lyngvild

Jim Lyngvild lægger, i sin nye designlinje med nordiske gudenavne, ud med modellen ”Ravnsborg” opkaldt efter designerens egen vikingeborg på Sydfyn.

Jeg ønskede at skabe noget, der havde dansk islæt, og lod mig direkte inspirere af vores nationalsang. I et af versene skriver Oehlenschläger, at vores yndige land står med Brede bøge, og hvad var derfor mere nærliggende end at tage udgangspunkt i dette hårde materiale, der er glimrende egnet til både naturlige gulve men også indfarvning. Jeg ønskede et gulv, der havde liv og glød, med masser af struktur, så man så træets ”Blodåre” og stod derfor selv ved saven, da bøgestammerne blev skåret op til planker. Her valgte jeg udelukkende kernetræet fra, som har et smukt og livligt spil og det er disse der i dag skaber gulvet i Ravnsborg. Af en hel stamme på ca. tre meter i omkreds, kan kun bruges en ganske lille mængde.

Det er altså en bekostelig affære at få et gulv med det helt rigtige look, men så får man også et unikt stykke kunst, som kun naturen, og flere hundrede års tålmodighed, kan skabe. Jeg ønskede dog også, at gulvet fik en dybere glød, så sammen med indfarvningseksperterne på Wiking Gulve, malede vi i flere dage, for at få det helt rigtige rustikke look, der lignede noget der havde ligget og lagret, glemt og gemt i mange mange år. Et Jim Lyngvild gulv fra Wiking Gulve er en gave. Fra norden, fra jorden og til dig.

Se flere referencer

Wiking Q-Stone Nadura – Sundterapi – Faaborg

Wiking Q-Stone Nadura v. Sundterapi i Faaborg

Wiking Gulve har introduceret en helt ny gulvtype, Q-stone med den revolutionerende overflade teknologi Nadura®, som et alternativ til klinker. Det har flisegulvets fordele hvad angår hårdhed og holdbarhed, men samtidig trægulvets fordele hvad angår lægning og den varme følelse, når man går på det.

Netop hårdheden og holdbarheden var vigtigt for Sundterapi. Gulvet skulle være velegnet til de mange kunder, som centeret hver dag får besøg af.

Den hårde overflade gør at gulvet både er slidstærkt, slagfast, kemisk tolerant, skridsikkert og let at rengøre – som også var en vigtig del for Sundterapi.

Se flere referencer

Wiking Ask Bygningsstyrrelsen

Wiking Ask Bygningsstyrrelsen

Henkels tidligere sæbefabrik i Valby undergik i årene 2008-2014 en kraftig renovering, hvor investorerne bag Henkel, trods finanskrise og de parfumerede betondæk, lykkedes at komme i mål med projektet.

I dag er Henkels tidligere sæbefabrik blomstret op med nye travle kontorer i stedet for sæbespåner.

Renoverings-projektet gik i sin rørende enkelhed ud på at forvandle den gamle sæbefabrik til nye attraktive kontorlokaler, og i dag fremstår de gamle fabrikslokaler som et vellykket moderne erhvervsbyggeri, der nu leverer kontorer til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt Bygningsstyrelsen og Søfartsstyrelsen.

Under hele den forudgående renoveringsfase har det som vigtigste fokuspunkt været at bevare fabriksbygningens industrielle særpræg sammenholdt med, at ejendommen fremtidigt skulle fungere i sin nye funktion. Blandt detaljerne har man således prioriteret at bevare de gamle vareelevatorer, vandtårnet samt hejseværket som charmerende dekoration, ligesom bygningens fordums åbne rum også er blevet bevaret.

Fra bygherres side har det fra starten været essentielt at bevare det rå industrielle look, hvilket blev understøttet i valget af trægulv Ask Country Life, der med sin varieret struktur og farver med flot knastspil og fyldninger til fulde levede op til de rustikke omgivelser. Wiking Gulve har til dette projekt leveret total 17.000 m2 trægulv.

Se flere referencer

Wiking Eg Sildeben Carl Hansen & Søn

Wiking Eg Sildeben Carl Hansen & Søn

                   Når Carl Hansen & Søn (verdensberømt producent af Wegner's ligeså verdensberømte møbler) drager på udstillinger rundt omkring i verden er de verdensberømte møbler ofte udstillede på et dansk produceret gulv fra Wiking Gulve. Her et eksempel fra den store internationale møbelmesse i Stockholm i 2017, hvor der var valgt en Wiking Eg Sildeben - i øvrigt et helt nyt Wiking produkt.
Det er storparket - 185 mm brede planker som er 1110 mm lange.

Se flere referencer

Wiking Eg Korsbæk på Bakken

Korsbæk på Bakken

Wiking Gulve blev valgt som leverendør af gulvene i forbindelse med etableringen af "Korsbæk på Bakken", hvor man har genskabt nogle af de populære bygninger fra serien Matador. For arkitekten bag projektet (Trier Arkitekter), bygherre Torben "Træsko" Pedersen og også Lise Nørgaard, har det været vigtigt, at det hele blev genskabt i den rigtige Matador "ånd" - dvs. der er lagt vægt på anvendelsen af gedigne danske materialer, som nøje er udvalgt til projektet.Wiking Gulve har leveret ca. 700 m2 Dansk Eg Natur, behandlet med naturolie. Dette gulv kan opleves både på "Hotel Postgaarden" og "Hos Varnæs". Herudover har vi leveret en speciel varmebehandlet Fyr, behandlet med naturolie som ligger i "Kathrines Gaard". Den specielle behandling hos os har givet gulvet et udtryk, der skal matche datidens ferniserede gulve.

Se flere referencer

Wiking Ask Pacific Christina Pedersen & Kamilla Rytter Juhl

Wiking Ask Pacific Christina Pedersen & Kamilla Rytter Juhl

Vi var ude for at se forskellige træsorter inden vi bestemte os for at vælge Ask Prestige hvidpigmenteret fra Wiking Gulve.

Vi syntes at lige præcis det valg passer super godt til lejligheden der har 4 værelser og et dejligt rummelig køkken alrum. Grunden til vi valgte den lyse ask er, at der i stuen kommer lys ind fra begge ender, men ikke midt for, så derfor ville vi gerne at gulvet kunne være med til at lyse rummet en smule op. Og den effekt syntes vi så afgjort vi fik.

Se flere referencer