Bæredygtighed / Certificeringer

Bæredygtige gulve sikrer fremtiden

For Wiking Gulve er FN’s 17 verdensmål ikke bare tomme politiske ord. Det ligger i selve Wiking Gulves DNA at producere bæredygtigt, og vi har for længst adapteret klimamål nr. 13, som et helt essentielt parameter for vores eksistens.

Vores råvarer transporteres ikke kloden rundt for at spare penge. Derimod er det kun udvalgte træsorter fra Skandinavien og Nordeuropa, der sources, forarbejdes og afsættes af Wiking Gulve.

En skånsom skovning der følger de krævende skandinaviske love og miljøkrav, efterfølges af en nænsom opskæring af råtræet, med minimal spild og miljøbelastning til følge. Råvarespild og spåner fra produktion anvendes til procesvarme og opvarmning af produktionslokaler, hvorfor Wiking Gulve er selvforsynende af varme.

Vi har ingen interesse i at afsætte produkter i øvrige verdensdele, hvor transport spiller en ikke uvæsentlig rolle i belastningen af klimaet. Derfor er Wiking Gulves fokus at levere bæredygtige danskproducerede trægulve primært i Danmark og Skandinavien, således produkterne afsættes i umiddelbar nærhed af, hvor råvaren er opvokset.

 

Læs hele vores CSR Rapport her 

 

 

 

 

Mission

Hos Wiking Gulve har vi sammenfattet vores værdier og hele vores eksistensberettigelse i missionen:

Vi arbejder for at kvalitetstræer bliver til kvalitetsgulve.

Wiking Gulve har tradition for godt træ. Med respekt for naturen håndplukker vi, i samarbejde
med erfarne skovfolk, de bedste stammer fra bæredygtige skove for at skabe trægulve, der skal være til
gavn og glæde i mange, mange år.

Se referencer